Sınai Mülkiyet Kanunu gereği tescil müracaatında bulunulan markalar 2 Ay süre ile Resmi Markalar Bülteni'nde askıya çıkar ve ilan edilirler. Bu ilan süresinin amacı başvurusu yapılan markanın daha önce tescil edilmiş farklı bir markaya benzer yada daha farklı bir sebeple iptal edilmesidir. Gelen itirazlar Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından değerlendirmeye alınırak itiraz edilen marka sahibi tarafından karşı görüş (savunma) verilmesi istenir.
Markaların tescil edilmesi amacıyla Türk Patent Kurumu'na E-devlet üzerinden başvuru yapan şahıs veya şirketler bir süre sonra yüksek ihtimal ile markalarına gelen itirazlar ile karşı karşıya gelecekler. Maalesef ki resmi patent ofisleri haricinde yapılan bir çok Marka Tescil Başvurusu gelen itirazlar sonucu RET kararı ile sonuçlanmaktadır.
HEMEN BİZE ULAŞIN - 0850 888 52 37Markalara gelen itirazlara karşı Türk Patent Kurumu cevap hakkı sunmaktadır. Tabii ki bu itirazlara karşı görüşler yine "Sınai Mülkiyet Kanunu" maddelerine uygun olarak yapılmalıdır. Bu cevap hakkının doğru kullanılması markanızın tescil edilmesini sağlayan bir adımdır. Bu işlemlerde en önemli detay Kanunlara ve Mevzuatlara hakim olmaktır.
İtiraza Karşı Görüş İçin TıklayınGelen itiraza karşı görüş verilmemesi durumunda ise marka tescil başvurunuzun ret edilmesi riski oldukça yüksektir. İtiraz gelen markanızı savunmasız bırakmanız durumunda ret kararı verilmesi halinde ise Türk Patent ve Marka Kurumu'na yatırılan başvuru ücretlerinizde geri iade edilmeyecektir.
Marka tescil başvurusu yapılmış olan markaların başvuru öncesinde risk analizi mutlaka patent ofisleri tarafından yapılmalıdır.
Resmi Patent Ofisleri, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yetkilendirilmiş Marka ve Patent başvurularının doğru yapılması için hizmet vermektedir.
Doğru araştırma ile başvurusu yapılan marka tescil başvurularının itiraz ve ret riski düşük olduğu için tescil işlemleri başarı ile hızlı olarak sonuçlanır.